pENANTIAn 1 pENYEKSAAn.^^

Tidak berapa hari lagi keputusan SIJIL Pelajaran Malaysia (SPM) akan diumumkan.

Debaran para pelajar dan ibu bapa serta penjaga amat dirasakan. .Dengan keputusan yang akan diumumkan nanti adalah petanda jatuh bangunnya seseorang pelajar itu. Bagi yang mendapat keputusan cemerlang dan dikira baik mungkin dapatlah menyambung pelajaran ke IPTA atau IPTS. Ini bermakna ibu bapa dan penjaga kepada pelajar berkenaan akan tumpang gembira meskipun terpaksa mengeluarkan wang yang banyak untuk tujuan itu.

Dan kepada pelajar yang mana keputusannya yang kurang memuaskan , namun masih ada peluang untuk mereka menyambung pelajaran terutamanya dibidang-bidang teknikal yang disediakan oleh pihak  kerajaan. Sesungguhnya kerajaan amat prihatin tentang perkara ini.(ceywohh.!!~~aku sendiri pon belom tentu oke.^^)

Sememangnya kerajaan amat menitik beratkan soal pendidikan demi untuk melahirkan modal insan yang berkualiti dan akan meneruskan legasi kepimpinan Negara dimasa depan.

Kepada yang bakal mendapatkan keputusan cemerlang(sayalah tuw..^^) saya ucapkan tahniah!! Manakala kepada yang kurang berjaya usahlah berputus asa , kerana masih ada tempat untuk kita semua ceburi nanti....

dah lama tak create karangan...huhu~~,sory law ayt tunggang langgang..^^wndu pulak kat chegu bm..^^hiihii~~,
haa...kat bawah niey korang tgx la pic chegu2 yg telah berhempas pulas mengajar pelajar smk seri teja.^^,
zasssss!!!
~tammat~

TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

No comments:

Daisypath Happy Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Graduation tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Graduation tickers

my Supporter.^^