Tingkatan Enam.???!!



Atyn mulekan penulisan atyn kali ni dengan bismillah sambil ditemani aiskrim satu mangkuk(sederhana besar^^) dan lagu  aishiteru yang menjadi teman halwa telinga ni..assalamualaikum dan halu2 kepada semua orang yang bace blog atyn untuk hari ini dan hari2 seterusnya..atyn tahu yang lately atyn malas nak menulis dalam blog buruk atyn ni.^^actually tade lah buruk sangat pon,sebab atyn rasa ade lagi blog yang buruk daripada blog atyn ni kan.^^oke, so kejam kejap ayat atyn ni... haha.

hari ni atyn nak cerita sikit sal tingkatan enam ataw lebih mesra dengan panggilan PRA-U.^^untuk yang tak tau,tingkatan enam ni adalah sambungan belajar lepasan SPM dan tempoh belajarnya ialah selama satu tahun setengah. menurut orang sekeliling atyn, belajar ditingkatan enam ini sangat memalukan dan tidak lupa juga mereka turut memperlekehkan sesiapa sahaja yang masuk ke tingkatan enam ini. daripada kawan-kawan hinggalah ke pihak ibu bapa mereka sendiri,masing-masing mempunyai pandangan yang negatif tentang tingkatan enam ni..atyn tak berapa sure pulak wether korang sume mengalami situasi yang sama macam atyn atau hanya atyn sahaja yang mengalami pandangan negatif daripada semua pihak sekeliling atyn.

sejujurnya, cabaran atyn yang paling besar semasa masuk tingkatan enam ialah daripada orang sekeliling atyn terutamanya kawan-kawan dan sedara mara. atyn bersyukur sgt sebab dpt galakan penuh daripada mak n ayah atyn yang keep percaya dengan keputusan atyn untuk further study tingkatan enam ni..hari ni atyn nak BONGKAR kan kenapa atyn memilih untuk masuk ke tingkatan enam sebagai platform atyn selepas tamat SPM. oke, jika berminat nak tahu reason utama atyn nak masuk tingkatan enam, korang boleh la bace perenggan seterusnya.---->>>>


dulu atyn tak tau pon ape tu tingkatan enam@PRA-U dan atyn rasa tingkatan enam tu macam weird jerr..sebab usually budak-budak sume belajar takat tingkatan 5 jerr kan..antara sebab-sebab atyn masuk tingkatan enam ialah.::

no.1 > TEMPOH BELAJAR SELAMA SATU TAHUN SETENGAH
jika dibandingkan dengan matrik,memang lah rugi sedikit,sebab matrik kan ade yang setahun jerr tu kan..tapi atyn still rasa atyn nak amek sastera lepas spm.atyn lebih prefer suasana belajar yang sempoi-sempoi seperti menghirup udara segar di pantai.^^hihihi.. jika nak di bandingkan dengan diploma dan poli,memang sangat save sekali waktu belajar. sebab diploma dan poli 3 tahun..3 tahun boleh buat macam-macam wooo..kalo kawen dah dpt 3 anak...!! huhuhuhuhu.

no.2 > SIJIL STPM SANGAT-SANGAT LAKU JIKA NAK DI BANDINGKAN DENGAN SIJIL2 LAIN.
ini yang atyn dengar dari cikgu-cikgu kat skola atyn. sijil stpm dikatakan lebih laku daripada sijil matrik, diploma, asasi, poli dan seangkatan dengannya. sijil stpm dikatakan setaraf dengan A-Level. sijil matrik dengan asasi memang langsung tak laku sebab ianya digunakan sekadar untuk sambung ke degree. selepas 2 tahun sijil tu tade nilai kot. itulah yang atyn dengar. atyn tak tahu ianya betul atau tak tapi yang pasti orang salu mintak kerja gune sijil stpm..sijil matrik dengan asasi tak penah pulak atyn dengar..haa. .

no.3 > JIMAT DUIT MAK AYAH ATYN.^^
inilah yang atyn tertarik sekali . sebab jika nak dibandingkan amek diploma kan memang kene pinjam natang PTPTN tuh, so atyn rasa atyn tak nak lah pinjam and bebankan hidup atyn dengan pinjaman tuh...atyn memang dah plan nak pinjam time degree nanti..tak kan lah atyn nak pinjam banyak-banyak kan.??^^ sape jerr nak bayar. haha .lagi pon daftar masuk jerr dah kene pakai banyak duet kan..mane nak tarik duet banyak-banyak tu..kalo famly BERADA laen lah.!hihi


oke atyn dah BONGKAR ape sebab atyn amek tingkatan enam ni. Aatyn Lavigne, stop gune perkataan BONGKAR tu^^ sebab aq still rasa tak sesuai walaopon kao dah mentioned 2 kali setakat ni...~~,
haa, ini atyn senaraikan pulak sebab-sebab orang tak nak amek tingkatan enam. ini berdasarkan orang sekeliling atyn--------------------->>

n0.1 > KENE PAKAI BAJU SEKOLAH DAN MASOK SEKOLAH BALIK. !
part ni la orang paling tak suke bile pakai baju sekolah balik..! biasa lah,orang dah meningkat dewasa an..so, ego pon mule la meluap-luap..! pakai baju sekolah tu memang rasa malu habislah. !seolah-olah rasa hina sangat je bile sarungkan baju sekolah ke badan dorangkan. ! dorang jugak cakap tak suke dengan disiplin sekolah sebab semua bende tak boleh buat. nak BEBAS katenye...! pada atyn dekat mane-mane pon ade disiplin, so it's not a big thing oke.. !

no.2 > TINGKATAN ENAM SUSAH. !
part ni la atyn paling tak faham, sebab ade orang tu, belum masuk tingkatan enam lagi dah sibuk mulut cakap tingkatan enam ni susah sesusah susah nye laa... !! pade atyn tingkatan enam ni tade la susah sgt...cume kite kene rajin membaca jerr..dah kalo kao pegi sekolah kao sibuk nak ngorat n sibuk nak cabut kelasss, memang la kao akan cakap tingkatan enam tu susah. !!

no.3 > INGINKAN KEBEBASAN n KELUAR DARI CENGKAMAN MAK AYAH. !
ini atyn tak dpt nak komen pape lah..sebab setiap orang mesti ade pandangan sendiri.. tapi kalo pendapat atyn,pada umo 18 tahun ni,atyn masih perlukan bimbingan drpd mak n ayah sebab atyn rasa atyn memang agak takut atyn akan terpesong dengan kebebasan yang atyn dapat. atyn bukan tak nak berdikari,cuma atyn rasa atyn masih perlukan bimbingan daripada mak n ayah atyn.. ! ini kira macam point atyn la.^^ ta setuju. sila shhhuhhh jauh2 .^^hihihi

no.4 > MASUK TINGKATAN ENAM NAMPAK MACAM BUDAK BODOH[kurang pandai]
orang-orang kat luar sane suke pandang rendah bile tau ade orang masuk tingkatan enam. maybe dorang ingat tingkatan enam ni hanya untuk orang yang dah gagal spm dan memang tiada masa depan. ! ternyata orang kat luar sane tu sangat daif n naif sekali sebab suke cakap maen hembus sesuka hati jerrr.. !bukan semua orang boleh masuk tingkatan enam,.. ! engat  dapat spm 8D boleh masuk kerr.?? kemasukan ke tingkatan enam pon ditapis la....so mulut tu jangan nak gebang sgt cakap tingkatan enam tu untuk budak yang tak pandai yerr.. !! SILA FIKIR SEBELUM BERCAKAP EHH. !!


tamat sudeyh. !!^^
share lah bende ni kat kawan-kawan korang yang tak tahu hala tuju selepas spm..^^
jasa anda amatlah dihargai.^^



TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

NoLy Cus & Nea Ly'lldea[xoxo GuRLz.^^]

Assalamualaikum.!
Post kali niey atyn nk story sal xtviti atyn pada 29 MEI 2011.^^actually,pada tarikh niey------>>29 mei
atyn telah di undang oleh NOLY CUS untuk pergi ke rumahnye.^^ cuz ade kenduri kendara,...~~,
so pakat2 nan memberr ktowng p sesame..lebeyh kurang kul 1,aq pon siap2 then p amek NEA LY'LLDEA kat TAMAN SERI RAIA..EJAT,GEMOK,ALIP n AIZAT aq telah amanah kan diorang tunggu ktorang kat KAMPUNG PULAI.^^so dgn machonye dorang berempat pon tunggu la ktorang dkat bus stop dpan uma NOLY CUS.^^..dalam kul 1.20 cam tuw...atyn dgn NEA LY'LLDEA pon sampai...!. then ktorang sume gerak kerr ruma NOLY CUS...sampai2 tros amek nasi..^^hiii.[lapo] .cari tempat duduk...makan2...sambil2 makan...dorang pulak buat lawak..^^seb baek tak tersembur nasi dalam mulut....iye laaa asyik gelak jerr..^^lepak dgn dorang sume niey boley jadi mereng otak.^^actually,ktorang niey bukan lame kenal pon...baru lagi...etupon cuz si AIZAD,ALIP n NEA LY'LLDEA jadi student LOWER six kat TEJA.^^kalo tak....mesti ta kenal dorang yg gile-gile tuw.^^hiii....~~,
hm dah abis makan...lepak2 jup...sembang2....gelak2....snap pic[pic kat atyn ta bnyak..kat NEA LY'LLDEA banyak]....dalam kul 3.45 mak dtg nk pick up atyn nan NEA LY'LLDEA ..!...hantar NEA balik...! sampai rumah tros on9..^^hihihihih...etu sajerr.^^habiss dahh...!!!!oke, korang tgx la pic kat bawah niey yerpp.^^
XOXO.!

si BULAT dgn NOLY CUS.^^


si BULAT dgn NOLY CUS.^^


si BULAT.^^


saia la.!!^^
malu.^^hihihi
-TAMMAT-


TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

Maher Zain_For The Rest OF My Life

I praise Allah for sending me you my love
You’ve found your home and sail with me
And I’m here with you
Now let me let you know
You’ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
And there’s a couple of words I want to say

For the rest of my life
I’ll be with you
I’ll stay by your side
Honest and true
Till the end of my time
I’ll be loving you
Loving you
For the rest of my life
Through days and nights
I’ll thank Allah
For opening my eyes
Now and forever I
I’ll be there for you
I know it deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I asked Allah to bless all we do
You’re my wife and my friend and my strength
And I pray we’re together in Jannah
All I know I found myself
I feel so strong
Yes every thing was changed when you came along
And there’s a couple of words I want to say
For the rest of my life
I’ll be with you
I’ll stay by your side
Honest and true
Till the end of my time
I’ll be loving you
Loving you
For the rest of my life
Through days and nights
I’ll thank Allah
For open my eyes
Now and forever I
I’ll be there for you
I know it deep in my heart
Now that you’re here
In front of me
I strongly feel love
And I have no doubt
I’m singing it loud
That I will love you eternally
For the rest of my life
I’ll be with you
I’ll stay by your side
Honest and true
Till the end of my time
I’ll be loving you
Loving you
For the rest of my life
Through days and nights
I’ll thank Allah
For open my eyes
Now and forever I
I’ll be there for you
I know it deep in my heart


TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

Sabhi Saddi ft Helena_Tanpamu

Tanpamu hidup jadi sunyi
Tanpamu ku seakan mati
Tanpamu bagai malam tanpa bintang
Tanpamu aku kan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti

Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan takkan pernah berubah selamanya
Aku terlahir hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu
Tanpamu nafasku terhenti
Kernamu ku ada di sini
Tetap bersamaku
Selalu disampingku
Untuk selamanya
Kasih yakinlah kepada diriku
Sayang dan cintaku pun hanya untukmu
Dan takkan berubah untuk selamanya
Cintaku padamu


TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

First Day CUti.^^

28/5/2011....start cuti skolah.^^bg budak cam atyn nieyy[BUDAK PRA-U] statement cuti skolah tuw tak boley digunekan lagi...**,so istilah cuti tuk dak cam atyn niey adalah cuti SEM. !!!!! ihihihihih.:D...oke waalopon cuti....tangan atyn niey tetap tak dok diam...ye la,kat skola[mean KAMPUS] tangan kene gerak2...sbb menulis an....tp cuti sem niey pon kene gerak2 sbb menulis jugak...sbbnye cikgu[mean LECTURER] suda bg homework[mean ASSIGMENT].^^.......so untuk mengupdate bende baru kat sini agak susa sikid...'assigment' banyak..!!!!.^^kalo ade time nanti,atyn kembali mengupdate yahh....!!
XoXo.!!

TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

halo. ! holah. !.^^
arini tate pape nak post,...cume nk ka.c korng sume tgx pic kat bawah niey jerr.^^atyn saje letak sebab tatw nk post ape.
pic niey time kitorang kua p bli barang kat parade n saje luangkan mase towk bff lame.^^[FAEZAH.]
korang tgx la eyh.----------------------->
 oke yg bawah skali tu FAEZAH.^^dak ITP ,IPOH.^^bff.*
 yg niey pulakkk EFFA.^^bff BARU.*


 INI.???!! pandai,teka laa.^^hii
tammmat sudeyh. !.^^





TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

Heliza Helmi _ Panggil Namaku

Kalau kau sedang kecewa
Atau hatimu berduka
Kau perlu teman di sisi
Tuk mencurahkan hati
Segala semua kekesalanmu
Panggil namaku
Aku kan datang
Sahabat di suka dan duka
Lupakanlah sejenak
Segala beban problema
Kita nikmati kebersamaan
Hapuskan semua duka
Ketawalah gembira
Bersama teman curahkan rasa
Kalau kau ingin mengadu
Bilapun kau perlu aku
Ku selalu ada disini
Tuk mencurahkan hati
Segala semua kekesalanmu
Panggil namaku
Aku kan datang
Sahabat di suka dan duka
Lupakanlah sejenak
Segala beban problema
Kita nikmati kebersamaan
Hapuskan semua duka
Ketawalah gembira
Bersama teman curahkan rasa
Lupakanlah sejenak
Segala beban problema
Kita nikmati kebersamaan
Hapuskan semua duka
Ketawalah gembira
Bersama teman curahkan rasa
Lupakanlah sejenak
Segala beban problema
Kita nikmati kebersamaan
Hapuskan semua duka
Ketawalah gembira
Bersama teman curahkan rasa


TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

Ana Rafali _ Tolong Engatkan Aku.

Jangan disusun kata-kata penamat
Jangan disebut baris ayat keramat
Biar lenyap diserap sunyi
Biar senyap yang tak menyepi
Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Mari patahkan papan markah lama
Mari padamkan buku tiga lima
Biar luka sembuh sendiri
Biar lupa ditebus hari
Chorus
Tolong ingatkan aku
Kisah kau tersedar
Dengan saku penyeluk masa
Kau dampingi aku
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu
Bila marah merasuk minda
Kecewa menyelubungi jiwa
Aku lupa
Ulang Chorus
Tolong ingatkan aku kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Tolong ingatkan
Setiap detik jantungku berdetak
Setiap nota jiwaku berlagu-lagu
Tolong ingatkan aku
Kisah kita
Tolong ingatkan aku
Kisah ku tersedar
Dengan kasih memeluk rasa
Tolong ingatkan aku
Kisah kita




Ana Raffali - Tolong Ingatkan Aku

TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

Plain White T's _ 1234


1, 2, 1, 2, 3, 4

Give me more lovin' than I've ever had
Make it all better when I'm feelin' sad
Tell me that I'm special even when I know I'm not

Make me feel good when I hurt so bad
Barely gettin' mad, I'm so glad I found you
I love bein' around you
You make it easy, it's as easy as 1, 2, 1, 2, 3, 4

There's only one thing to do
Three words for you I love you
There's only one way to say
Those three words and that's what I'll do, I love you

Give me more lovin' from the very start
Piece me back together when I fall apart
Tell me things you never even tell your closest friends
[ From: http://www.elyrics.net/read/p/plain-white-t_s-lyrics/1234!-lyrics.html ]

Make me feel good when I hurt so bad
Best that I've had, I'm so glad that I found you
I love bein' around you
You make it easy, it's as easy as 1, 2, 1, 2, 3, 4

There's only one thing to do
Three words for you I love you
There's only one way to say
Those three words and that's what I'll do, I love you
I love you

You make it easy, it's easy as 1, 2, 1, 2, 3, 4

There's only one thing to do
Three words for you I love you
There's only one way to say
Those three words and that's what I'll do, I love you
I love you

1, 2, 3, 4
I love you
I love you


TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

Avril Lavigne _ what the hell.


You say that I'm messing with your head
(yeah, yeah, yeah, yeah)
All 'cause I was making out with your friend
(yeah, yeah, yeah, yeah)
Love hurts, whether it's right or wrong
(yeah, yeah, yeah, yeah)
I can't stop 'cause I'm having too much fun
(yeah, yeah, yeah, yeah)

You're on your knees,
beggin' please
'stay with me'
But honestly,
I just need to be a little crazy

All my life I've been good but now,
I'm thinking 'What the hell'
All I want is to mess around,
and I don't really care about
If you love me, if you hate me,
you can't save me, baby, baby
All my life I've been good but now,
whoa 'What the hell'

What,
What,
What,
What the hell

So what if I go out on a million dates
(yeah, yeah, yeah, yeah)
You never call or listen to me anyway
(yeah, yeah, yeah, yeah)
I'd rather rage than sit around and wait all day
(yeah, yeah, yeah, yeah)
Don't get me wrong,
I just need some time to play (yeah)

You're on your knees,
beggin' please
'stay with me'
But honestly,
I just need to be a little crazy

All my life I've been good but now,
I'm thinking 'What the hell'
All I want is to mess around,
and I don't really care about
If you love me, if you hate me,
you can't save me, baby, baby
All my life I've been good but now,
whoa 'What the hell'

La la la la la la la la, whoa, whoa
La la la la la la la la, whoa, whoa

You say that I'm messing with your head
Boy, I like messing in your bed
Yeah, I am messing with your head
When I'm messing with you in bed

All my life I've been good but now,
I'm thinking what the hell (what the hell)
All I want is to mess around and I don't really care about (I don't care about)
All my life I've been good but now, I'm thinking what the hell
All I want is to mess around and I don't really care about. (if you love me)
If you love me (no), if you hate me (no)
You can't save me, baby, baby (if you love me)
All my life I've been good but now, whoa, what the hell

La la, La la la la la la, La la, La la la la la la la





Gratisan Musik

TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

Bruno Mars _ Grenade


Easy come, easy go
That's just how you live, oh
Take, take, take it all,
But you never give
Should of known you was trouble from the first kiss,
Why were they open?
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked,
Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same

No, no, no, no
Black, black, black and blue beat me till I'm numb
Tell the devil I said “hey” when you get back to where you're from
Mad woman, bad woman,
That's just what you are, yeah,
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had
And you tossed it in the trash

You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love is all I ever asked
Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same

If my body was on fire, ooh
You’ d watch me burn down in flames
You said you loved me you're a liar
Cause you never, ever, ever did baby...
But darling I’ll still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same.
No, you won’t do the same,
You wouldn’t do the same,
Ooh, you’ll never do the same,
No, no, no, no

TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

Daisypath Happy Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Graduation tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Graduation tickers

my Supporter.^^