Arrrggghhh!!!!~~

 
MASALAH-MASALAH-MASALAH.!!
Masalah adalah ibarat tali.
Kadang-kadang bertambah-tambah bersimpul. Angkara runsing, kita cuba meleraikannya, tetapi ia bertambah berbelit pula.
Apa yang difikir ketika itu?
Belitan tali yang tak pernah-pernah selesai? Atau kembalikan tali kepada asalnya, cantik sediakala?

Mungkin kita diberi satu hati. Kita hanya rasa kita yang sakit, kitalah yang susah. Kita juga yang kena fikir masalah ini masalah itu. Tak pernah fikir orang lain juga ada masalah, bahkan mungkin jauh lebih besar dari kita.
Ingatlah, mereka tersenyum, mereka ketawa tidaklah bermakna mereka tiada masalah.

seperti >>> penulis entry niey..di dada penuh dgn masalah yang tak pernah settle. membuatkan hati resah,gelisah,kusut,buntu.,.!~ argghhh!! penat dgn semua niey. . . BOSAN ! rasa nak lari jauh-jauh then duduk tengah jalan biar nyawa terbang mcm tu jer. !

kelemahan saya >>> Saya hanya tahu menerima dan mendengar masalah orang lain, tetapi saya sendiri tidak tahu bagaimana untuk berkongsi masalah dengan orang lain. Macam mana tu…?
Bagi saya berkongsi masalah adalah sesuatu yang sukar untuk saya lakukan. Saya sendiri tidak pasti mengapa, dan adakah ianya adalah satu masalah dalam kehidupan saya?
...................................................................................................................................................................



TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

 
alhamdulillah, hari ni aku masih berkesempatan menghirup udara segar dan bernafas dalam ketenangan iman dan islam.
aku buntu!
hmmm..
subjek utama yang berlegar-legar dalam fikiranku..
Ya Allah,
leraikanlah kebuntuan dalam jiwaku ini..
hapuskanlah kekusutan yang melanda akal ku kini..
amin..


TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

(LIRIK) OST rAmadan Terakhir

 
Walau aku tidak bersamamu
Jangan engkau lupakan diriku
Walau aku tiada di sisimu
Jangan engkau lupakan namaku



Kerana
Aku mengingatimu
Kerana
Aku mencintaimu

Andai aku
Bisa bertemu mu
Dengan senyum ku tadah syukur ku
Andai aku bisa menyentuhmu
Air mata pasti deras gugur





Kerana
Aku merinduimu
Kerana aku sentiasa
Menyintaimu oh sepenuh hati



Walau kamu
Jauh di mataku
Jangan aku hilang dalam kalbu
Saat kamu samar mengingati
Jangan aku terus kau lupakan



Kerana aku
Sentiasa mengingatimu
Kerana aku
Sentiasa menyayangimu oh kekasih hati



Andai aku bisa memelukmu
Pasrah aku tabah diujimu
Andai aku bisa dicintai
Dengan rela menyerahkan hati



Kerana aku merindui mu
Kerana aku sentiasa menyintaimu



TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

SIAPALAH AKU .?

 
Siapalah Aku 


Kalaulah aku..
seekor burung..
akan aku terbang tinggi...
tapi tak mungkin... tak mungkin...
kerana aku adalah aku...
seorang insan yang lemah..


Kalaulah aku..
seekor ikan...
akan aku berenang di lautan dalam...
tapi tak mungkin... tak mungkin...
kerana aku adalah aku...
seorang insan yang lemah...


Kalaulah aku...
sekuntum bunga...
akan aku hiasi dunia seindah yang mungkin...
tapi tak mungkin... tak mungkin...
kerana aku adalah aku...
seorang insan yang lemah...


Kalaulah aku air...
akan aku sirami Kuala Lumpur ini...
yang sedang diCATU air...
tapi tak mungkin.... tak mungkin...
kerana aku adalah aku...
seorang insan yang lemah...


Kalaulah aku...
Kalaulah aku...
Kalaulah aku...


kelakar..kelakar...
kalaulah aku...


Ahh mengarut semua itu...
Yang harus dihadapi ialah realiti bukan
fantasi....


cetusan minda


Di dalam mentari terpercik misteri
lambaian wajah umpama bidadari
kucapai namamu tegak baiduri
didalam lamunan kita menari
mimpi pasti,
datang dan pergi
namun pepohon tetap teguh
walau berbuah ranting rapuh
teguh matlamat jiwa utuh
disimbah racun tidakkan luruh.

P/S >> siapa saya. ? hmmm .


TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

KAWAN LAGI. o.O

 
yerrr. :) kawan lagi tajuk entry kali niey. berkawan memang best. best sgt. kenapa best. ? entah la. tapi apa yang saya rase bile berkawan memang best. :) saya sayang kawan saya. <3 TITIK. 

Kawan


Apa erti kawan ?
Jika tidak suka menolong .
Apa erti kawan ?
Jika asyik bermasam muka .
Apa erti kawan ?
Jika kejujurannya dipertikaikan .
Apa erti kawan ?
Jika tiada rasa sayang .
Apa erti kawan ?
Jika tiada belas kasihan .
Apa erti kawan ?
Jika kebaikan tidak dinilai .
Apa erti kawan ?
Jika diri tiada teman ....
Kawan yang mulia ,
Kawan yang sebenar,
Kawan yang abadi..
ILMU
ialah kawan yang sejati !


Di manakah letaknya
kejujuran,
Apakah sebenarnya erti
pengorbanan,
Antara kuasa, cinta,
nafsu dan keinsanan.


Meskipun pelbagai kesengsaraan
menimpa hidupmu
walaupun kesakitan dan keperitan menjadi
bebanan
tabahkan hatimu
harungi lautan ini
demi matlamat yang kau gapaikan


bumi neraka pernah kau lalui
bagai mimpi ngeri bagimu
bangunlah kawanku..bangun...


sebagai jasad yang berdiri di bumi bertuah ini
bendunglah segala gejala sosial
menjadi yang hebat..walaupun tidak sehebat
mahadzir
agar jasadmu tergolong dalam yang dicucuri
rahmat....


TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

SYUKUR alhamduLILLAH :)

 
Dua tiga hari ni saya rasa alone sgt2…keseorangan..terkapai=kapai...tapi tak saya sangke...saat saya sunyi,saat saya jatuh tersembam ke bumi,saat saya perlukan sumone,saat saya perlukan kata2 semangat..ada jerr tangan2 yang sudi menghulur dan membantu...ALHAMDULILLAH SYUKUR KPDMU YA ALLAH...segannya saya kerana tangan2 yang menghulur adalah sekadar kawan yang hanya saya tahu nama...tiada kata yang mampu saya ucap...berjuta terima kasih dan sekalung doa buat korang semua...semoga dirahmati olehNya dan dimurahkan rezeki...Segala nasihat,dorongan,sokongan baik dari segi..fizikal dan moral dari korang cukup buat saya terharu dan mampu melangkah semula...ALHAMDULILLAH SYUKUR KPDMU YA ALLAH...Kau telah berikan aku nikmat pinjaman..kasih sayangMu Ya Allah...Terima kasih kawan.terima kasih teman...saya tak mampu nak balas...jasa korang...Doa saya,semoga korang semua sentiasa mendapat redha-Nya..Masyaallah..besarnya..nikmatMu...Kalau 2-3hari lepas saya menangis lemah dan sedih.Hari ini saya menangis syukur...Mesej2,panggilan,ym,im,inbox,face-to-face...Segalanya bekisar tentang kata2 semangat dari pelbagai pihak...WALAUPUN KALIAN TIDAK MENGETAHUI KISAH SEBENAR,KATA-KATA KALIAN CUKUP BUAT saya TAHU. saya MASIH PUNYA KASIH SAYANG KALIAN.
Syukur padaMu Ya Allah..tak terucap dengan kata-kata..




TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

UNDER CONSTrUCTION.!!!!!!!!!

~UNDER CONSTRUCTION~
13/8/11
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________


TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

AWAK !~







Awak... baca nie..
Walaupun saya tak reply mesej awak, tak bermakna saya dah tak sayang kat awak.
Walaupun saya diam, tak beerti saya dah lupakan awak.
U are still here in my heart.
Cuma, saya perlukan waktu....

need time~~~


TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

>.< SAYA SAYANG ANDA KAWAN. !

 
YERRR. !! saya sayang kawan-2 saya. :) saya hepy bile 'lepaking' dgn mereka. ^^ KAWAN boleh jadi LAWAN kerr. ?? mayb. ^^ tapi kalau kite kawan dgn setulus hati , diorang takkan menjadi lawan kite. btol tak. ?..  hmm.
oke entry kali ni mengenai KAWAN/ SAHABAT/ RAKAN dan yang sama waktu dgnnyerr. :)

APE ERTI KAWAN. ?????

Mengapa kita perlukan sekurangnya seorang kawan...
kata mak,
KAWAN tu ibarat lebah,habis madu sepah dibuang.......
kata abah,
KAWAN tu umpama bunga ros, dipandang cantik dipegang sakit......
kata atuk,
KAWAN tu seperti air, terus me ngalir.....
kata nenek,
KAWAN tu bak bulan, dipuja dan disanjung tp nun jauh di sana ....
kate sedare,
kawan tu mcm makanan, kawan makan kawan!!
kata abang,
KAWAN tu seperti lembu, me ngikut saje ape dikata........
kata kakak,
KAWAN tu tak ubah macam durian, bau je busuk tp sedap dimakan....
kata adik,
KAWAN tu macam biskut, sekejap ade sekejap takde.......
kata saya,
kawan tu tak kisahlah camner..
walaupun dia IBARAT LEBAH, UMPAMA BUNGA ROS, SEPERTI AIR, BAK
BULAN, SEPERTILEMBU, TAK UBAH MACAM DURIAN & MACAM BISKUT!!!
dia tetap kawan...
tau tak sebab ape???
sekali saya dah kawan ngan dia, selamanye dia ttp kawan saya..
itu cara saya berkawan..!! Wink .~*

walaupun kita me mpunyai kekasih, tapi
teman tetap paling setia.
walaupun kita punyai harta yg banyak,
teman tetap paling berharga.
p/s ::I LOVE U teman. <3


TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

subuh yang menenangkan :)

tenang nyerr subuh di ramadhan yang ke-6 ^^. 23 hari lgi akan menyusul AIDILFITRI. tidak sabar rasanya nak menyambut raya PUASE. >.< semoga AATYN sempat bergembira,,menunaikan solat sunat aidilfitri dan memohon ampun daripada famly pada hari tersebut. oke lah. :)) saja pepagi ni nak bermadah kata. heee. 

p/s> solat subuh n'beradu kembali' .~~,
                                                                                           
TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

Daisypath Happy Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Graduation tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Graduation tickers

my Supporter.^^