Story of Me...

Assalamualaikum...

17/12/2013 (Selasa) jam 4.30am aku terbangun dari tidur...terasa kepedihan dan kesakitan yang ku alami bagai mencucuk cucuk seluruh tubuhku...waktu yang sama, bonda memanggil namaku diluar bilik...mengejutkan ku untuk berangkat ke tmpat kerja...tetapi aku hanya mendiamkan diri menahan kesakitan...Ya Allah... saat itu ENGKAU sahaja yang tahu betapa peritnya penderitaanku...setelah beberapa ketika...setelah bergelut dgn kepayahan untuk bangun dari pembaringan...kesakitan itu mula bersurut...jam 5.00am kesakitan itu hilang dgn perlahan lahan...sekali lagi bonda mengetuk pintu bilikku...dgn tenaga yang ada aku membuka pintu dgn tuala diselempangkan ke bahu untuk pergi ke bilik air...aku menguatkan diri untuk berjalan... aku tidak mahu bonda mengetahui tentang tahap kesihatanku saat itu... aku tidak mampu melihat mukanya yang penuh dgn masalah... Ya Allahurabbi. ... aku tidak kuat YaAllah...aku tidak mampu tuk menghadapi semua ini...15 minit kemudian selesai membersihkan diri... terasa segar tetapi kedinginan... aku bersiap untuk ke tempat kerja...jam 5.58am...aku selamat smpai ke tempat mencari rezeki...lemah longlai perjalanan ku.... terima kasih YaAllah sebab membantu aku melindungkan segala keperihanku daripada bonda juga menghilangkan kesakitan ini walaupun hanya tuk sementara... aku ingin mencari rezeki yang halal..aku inginkan kehidupan yang terindah..........

Continue.............

*tiada kena mengena dgn yang hidup mahu pon yang telah mati :)


TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

Saya mahu dipanggil 'kekasih'

Assalamualaikum...

Satu kisah yg menjadi pengajaran buat ku....hayatilah setiap perkataan yang diberi... semoga jiwa dan hati sentiasa ingat kepada yang MAHA ESA ....

Ain,kalau ana panggil..menyahut ye' kata ustaz afiq. dari tadi, tidak berhenti mengucap. tidak lekang dari bibir..hasbunallah wanikmal wakil,fanikmal maula wanikmannasir.sudah lama saya ingin merasai. liang lahad betul2 berada dihadapan saya.bismillahirrahmanirrahim..saya berbaring didalamnya,mengiring ke kanan..menghadap kiblat. jam 3 pagi..sejuk,teramat sejuk. 'ya Allah..sudilah kiranya Engkau tunjukkan kepadaku bagaimanakah kubur menerimaku jika aku mati pada hari ini,dengan amalku yang tidak seberapa,denganilmu yang sedikit cuma..moga ia menjadi peringatan bagiku,moga bertambah takutku padaMu' saya pasakkan niat. liang lahad ditutup. takut? ya! amat. saya merasa kesepian. istighfar...mata dipejam. tiba2 saya merasa cukup tenang,seolah2 saya dipeluk... cukup selesa. saya merasa badan saya cukup ringan. seolah2 saya berada dalam ruang yang cukup lapang.. 'Wahai kekasih Allah,bangunlah dari tidurmu.. Allah sedang menantimu'suara itu..berbisik di telinga kanan saya. saya bukakan mata...lantas berdiri. Allah... menitis air mata saya saat itu juga. cukup indah pemandangannya..sukar digambar kata2. bermimpikah aku ya Allah... 'mendekatlah kamu ...' suara itu lagi.saya cuba melangkah,..apabila tiba2 terasa pasir memasuki hidung. subhanallah3.. saya terjaga. ya,pasir memasuki hidung. sedangkan saya berpurdah.'ain...' suara ustaz afiq.'ya..''ain ada 30 saat lagi..'usai 3 minit.. liang lahad dibuka. saya bangun berdiri..masih menyeka air mata. bukan kerana takut..tapi kerana bahagiaustaz afiq memberi pencerahan. dia bertanya 'rasa keseorangan?'saya mengangguk. lidah saya kelu..untuk mengkhabarkan apa yang berlaku ke atas diri saya. ya,saya merasa keseorangan pada awalnya.. tapi saya yakin Allah sedang menemani saya'wahai kekasih Allah...' Allahurabbi...suara itu seolah2 memanggil hati saya. kaki saya lemah..menggeletar satu badan saya. saya jatuh terduduk. "kekasih". Allah..cukup membahagiakan bila dipanggil begitu. Allah..jika diri saya yang saya rasakan masih hina,amal yang tidak seberapa..ilmu tidak setinggi mana,jika begitulah kubur menyambut saya...bagaimana pula keadaan orang2 yang lagi tinggi darjatnya daripada saya di sisi Allah. saya menangis lagi..'ya Allah,jika Engkau beriku tempoh setahun untuk teruskan hidup.. nescaya aku tidak akan sabar. jika beginilah Engkau menyambutku.. sekarang juga aku mahu mati."detik hati saya. menangis lagi. tubuh masih menggeletar.tidak berhenti memuji,tidak berhenti istighfar. Allah.. saya diminta untuk berada didalam liang lahad cuma 3 minit. tetapi saya merasakan seolah2 sudah sejam berlalu..tidak bermakna bila berlaku nya perkara begini ke atas saya,maka saya sudah cukup untuk merasa selesa.tidak! pengakhiran seseorang hamba itu tidak pasti lagi apakah berakhirnya dalam husnul khatimah mahupun tidak. moga saya terus thabat dan istiqamah pada jalanNya.. amiin.saya mahu dipanggil kekasih! saya mahu itu... dan saya juga mahu kamu juga dipanggil begitu oleh Allah. nikmat yang cukup besar.. bila dipanggil sebagai kekasih pada Maha Penyayang ...‪
#‎mati‬ itu permulaan pada kehidupan yang kekal.
sabda Rasulullah s.a.w 'sesungguhnya kubur itu adalah satu taman dari taman2 syurga dan merupakan lubang dari lubang2 neraka'corakkan kehidupan dunia dengan ilmu dan amal,moga syurga menjadi destinasi terakhir.subhanallah3  


TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

I'm sick !

Assalamualaikum....

Allahuakbar!!! Ya Allah Ya Tuhanku... aku lemah Ya Allah... aku insan yang lemah... aku tak mampu menghadapi segala ujian yang telah ENGKAU berikan Ya Allah... sesungguhnya aku mengharapkan penyembuhan kesakitan ini Ya Allah... aku tak kuat... aku tak mampu... aku tak sanggup dgn penyeksaan yang ENGKAu berikan... sampai bilakah harus aku bertahan dgn semua ini ??
Aku sakittttt !!!!!!!!


TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

Galau !

Assalamualaikum. ..

Hai hai semua....
I want to tell u'all some story.... ceritanya start time dekat dekat nak balik keja tadi... hmm sorang staff kat IQA jumpa bos besar, dia nak bincang pasal balik bercuti ke negara asalnya...aku pon kelua la sebab nak dgr discussion diorang.... sambil sambil nguping tuh aku buat keja...suddenly, bos aku panggil... dia mintak aku dgr reason staff yang nak mintak cuti tadi tuh.. aku pon dgr la... discuss punya discuss... sampai satu part,fone bos aku berdering... pending sekejaplah discussion kami...then aku and staff tadi masuk dalam and slow talk pasal cuti tuh... time tuh hati aku dah rasa lain... rasa sebak je. Rasa mcam tak nak lepas kan staff tuh je...rasa tak nak pisah dgn dia je.. hati kecil aku dah jatuh syg kat sahabat sahabat aku yang baru... walaupon lain negara tapi aku dpt rasa keserasian kami dalam IQA tuh...hah ! Part yang paling aku benci bila bos cakap dia akan nangis bila nak lepas kan anak anak buah dia balik .. tang situ mata aku dah rasa panas...kelopak mata aku dah berair... rasa nak jatuh je air tuh bila bos ckp mcm tuh... tpi aku still tahan.... supaya tak jatuh depan staff stafff IQA.. tak sanggup rasanya tgk muka diorang time tuh.. hmm...then bos suruh aku catat tarikh akhir diorang kat Salutica ...aku pon angguk angguk je kepala....staff stafff yang nak balik tuh chitchat depan aku... mula la ckp pasal pisah pisah nih.... haiyhhhh aku dah la tak tahan dgn situasi mcm tuh... hmmm tanpa aku sedar, Mutiara kat mata aku akhirnya jatuh jua.... staff yang bernama lia nmpak mutiara tu bakal gugur.... so dia cuba pujuk aku... tapi aku tetap tak boleh nak tgk muka diorang satu persatu.... aku buat keputusan keluar dari IQA time tu jugak.... aku pegi tandas.... kat sana airmata aku merembes keluar tanpa segan silunya.... ..... hmmmmmmmmmmmmmm........ SEDIH sgt ~Ya Allah Ya Tuhanku.. layakkah aku bergelar seorang sahabat sejati ?? Layakkah aku menjadi seorang sahabat yang betul betul menyayangi sahabatnya Ya Allah ??? Aku sgt menyayangi mereka mereka yang pernah rapat dgn aku ...Aku terlalu menyayangi mereka..... Kau lindungilah mereka kemana sahaja mereka pergi...Amin ya robb~


TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

Sebuah Persahabatan yang terbina Terlerai jua

Assalamualaikum. ..
Hari ini 7/12/13 (Sabtu)...
Hati aku begitu sakit, geram, kecewa... bertubi tubi masalah datang menimpa diri... disebabkan hal 'secebis kain yang telah koyak' habis rosak baju kurung yang telah di jahit cantik... (mesti korang tak fahamkan? hehe)
Okey.. sambung lagi....
Hmmm.... hati aku bagai dicarik carik... diguris guris... ditikam tikam dengan sembilu yang tajam... erti sebuah persahabatan bg aku sekarang adalah tidak bermakna lagi... aku sudah tidak mempercayai bahawa adanya sebuah persahabatan yang kekal lama... aku tidak akan mempercayai bahawa seseorang itu akan dtg membawa sebuah persahabatan yang ikhlas jujur dan teguh suatu hari nanti... persahabtan hanya dibibir sahaja...betul lah kata org... 'hidup ini umpama roda ' ada masa kita diatas... dan adakalanya kita dibawah.. seperti itu juga diri ini...apabila kita berada diatas semua mengaku sahabat...dan apabila kita tersungkur hilang ... berlari... bertempiaran semua yang mengakui sahabat tadi... adakah ini yang dikatakan sahabat sejati ??? Adakah aku layak mempunyai sahabat sejati ??? Ya Allah !!! Adakah cubaan ini hanya sementara untukku ??? Adakah ENGKAU memberikan ujian MU kepadaku hanya seketika ????

AKU SANGAT MENYAYANGI ORG YANG BERNAMA SAHABAT ! TANPA MEREKA HILANGLAH KEKUATAN AKU ....


TERIMA KASIH KERANA MENYINGGAH DAN MEMBACA POST INI :)

Daisypath Happy Birthday

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Graduation tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Graduation tickers

my Supporter.^^